terug naar Nieuws

Overlander komt met de oplossing voor onderhoud aan de elektrische auto

De wereld van de auto’s is aan het veranderen. De elektrische auto’s komen steeds vaker voor op het Nederlandse wegennet. Een elektrische auto moet ook onderhouden worden, maar gaat dit hetzelfde als bij een benzine of diesel auto?

Bij een benzine of diesel auto is het heffen van de auto met diverse type hefbruggen vrij gemakkelijk en is alles vrij toegankelijk onder de auto.

Hierdoor kan de monteur gemakkelijk aan het voertuig werken.                     
Overlander Werkplaatsinrichting uit Zeewolde levert, installeert en onderhoud alle typen hefbruggen maar breidt nu uit met een hefbrug voor het wielvrij heffen van elektrische auto’s.

Onderhoud aan een elektrische auto betekent dat de onderkant vrij toegankelijk moet zijn. In tegenstelling tot de benzine of diesel auto is de onderkant van de elektrische auto volledig afgesloten d.m.v. beplating. Als een elektrische auto op een conventionele standaard hefbrug geheven moet worden gaat dit net zoals normale voertuigen gemakkelijk echter is de bodem waar aan gewerkt moet worden van de auto niet geheel vrij toegankelijk.

Het nieuwe type hefbrug, een wielvrije schaarhefbrug van het type  “Pratik” heeft een hefvermogen van 3 ton en heft het voertuig op de krikpunten d.m.v. draaibaar- en verschuifbare opname armen zodat de gehele onderzijde van de auto volledig vrij blijft.                                
Dit maakt onderhoud mogelijk aan de elektrische auto. Het voordeel van deze hefbrug is dat de stabiliteit van de dubbele schaarlift wordt verleend, terwijl tegelijkertijd ook het gebied van het chassis volledig vrij blijft en de hefbrug t.o.v. een traditionele 2-koloms hefbrug minder vloerruimte in beslag neemt.

Door de speciaal ontworpen schaar constructie en hydraulische hefsysteem kan de auto zowel vooruit- als achteruit op de hefbrug geheven worden.