terug naar Nieuws

Overlander komt met de oplossing voor de geïntegreerde uitlaat

Iedereen heeft ze de laatste tijd wel gezien, de auto’s met de uitlaten geïntegreerd in het design van de auto. Ook deze auto’s moeten stationair kunnen draaien binnen een garage zonder de werknemers schade toe te brengen met de uitlaatgassen. De bestaande uitlaatgas afzuigsystemen konden niet functioneel gebruikt worden, bij de auto’s met dit soort uitlaten.   
Overlander heeft verschillende uitlaatgas afzuigsystemen. Deze zijn in drie varianten te verdelen:

1. Het afzuigsysteem zit vast aan de uitlaat
2. Het afzuigsysteem zit tegen de uitlaat aan gedrukt
3. Het afzuigsysteem hangt achter de uitlaat

Variant 1, waarbij er een tang op de uitlaat wordt gezet is niet geheel zonder risico. Het brengt het risico met zich mee dat de tang de uitlaat beschadigd.

Variant 2, is een stuk schadevriendelijker. Dit omdat het afzuigsysteem nu om de uitlaat wordt gedrukt. Op het uiteinde van het afzuigsysteem zit een rubberen ring om schade te voorkomen.

Variant 3, is de oplossing van het grote probleem. De Gynma, dit is een afzuigsysteem die geheel contactloos de uitlaatgassen in zich opneemt. Dit is dan ook direct de oplossing voor autofabrikanten zoals BMW, Mercedes-Benz, Maserati, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Audi, VW, Kia etc. Bij deze autofabrikanten komen de auto’s met geïntegreerde uitlaat het meest voor, daarom hebben deze autofabrikanten het Gynma systeem al geselecteerd.

Het feit dat de afzuig-trechters gemonteerd zijn op de Gynma trolley maakt de bediening eenvoudig. Deze trechters zijn zeer flexibel door de instelbare armen. Gynma kent geen problemen zoals diameters of temperaturen. Het systeem past dus op elk voertuig en kan worden aangesloten op bestaande systemen met een enkele leiding. Dit alles maakt Gynma HET systeem voor in de werkplaats.

Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk, optimaliseert de investering en maakt het risico op schade aan voertuigen verwaarloosbaar. Dit systeem past op elke auto of motorfiets.


Overlander BV
Morseweg 2
3899 BP Zeewolde
Tel:  036 - 5219200
Fax: 036 - 5234430
Email: info@overlander.nl