terug naar het Hefbruggen

RAI keurmerk

Overlander B.V. is aangesloten bij het RAI keurmerk hefbruggen. U bent verzekerd van deskundige en gecertificeerde keuring van uw hefbrug.

RAI keurmerk van Overlander


Het jaarlijks laten controleren en onderhouden van hefbruggen is volgens de Arbo- wet verplicht. Werkgevers zijn ten slotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers. Hefbruggen worden vaak zwaar belast en intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot een zeer onveilige werksituatie. De verplichting van onderhouden en keuren geldt voor alle hefsystemen binnen een bedrijf.

Voor een deskundige keuring van uw hefbrug kunt u terecht bij Overlander. Het RAI keurmerk ontvangt u zodra wij zien dat uw hefbrug prima in orde is. U ontvangt van ons een sticker van het RAI keurmerk. Dankzij het keurmerk weet u zeker dat uw hefbrug prima in orde is.

Informatie over het RAI keurmerk


Het keurmerk heeft landelijke dekking en is erkend door de RDW en bekend bij BOVAG, Focwa, VACO en de arbeidsinspectie. U heeft pas zekerheid of uw hefbrug voldoet als deze gekeurd is volgens het arbeidsinspectieblad P159 of EN NEN 1493 afhankelijk van het bouwjaar.
  • Als een hefbrug de keuring heeft doorstaan, wordt de brug voorzien van een RAI Vereniging Keurmerk Hefbruggen sticker:
  • Een keuringssticker is een 1 jaar geldig en voor deze periode moet de hefbrug opnieuw onderhouden en gekeurd worden.
  • Het advies luidt om het onderhoud van de hefbrug te combineren met een keuring.

RAI keurmerk via Overlander


Overlander is bij de RDW en BOVAG erkend als inspecteur. U bent dus zeker dat wij de kwaliteit leveren die u mag verwachten van een inspecteur. De keuring wordt dan ook uitgevoerd door opgeleide inspecteurs. Wij lopen een checklist door met alle keuringspunten en behandelen de registratie van de keuring.

                                    AFSPRAAK INPLANNEN