terug naar referenties

Brandweer Bonaire

Overlander richt brandweerkazerne op Bonaire in


Overlander BV uit Zeewolde heeft onlangs de nieuwe brandweerkazerne op de luchthaven van Bonaire mogen inrichten in opdracht van Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en Rijksvastgoedbedrijf.

De Brandweerkazerne welke halverwege de landingsbaan van Flamingo International Airport staat bedient zowel het eiland (landzijde) als de airport (luchthavenzijde) en is van alle gemakken voorzien. Kantoren, slaapvertrekken, fitnessruimte, keuken, huiskamer, leslokalen etc. en daarom een ultramodern onderkomen voor de mensen van het Caribisch gebied.

De remise van de brandweerkazerne heeft in totaal tien uitrukdeuren en twee deuren voor de werkplaats. Overlander BV heeft voor in totaal tien brandweervoertuigen een volledig automatisch werkend afzuigsysteem voor de uitlaatgassen mogen aanbrengen.
Het systeem wat gekoppeld wordt aan de uitlaat rijdt met het voertuig mee en koppelt automatisch af bij de uitrukdeur en hierdoor is men gewaarborgd van een veilig- en snel vertrek en zonder enig emissie in de remise.
De drie crashtenders aan de luchthavenzijde produceren nogal flink wat emissie en rook maar dat behoort nu tot de verleden tijd. De ventilatoren worden automatisch aan geschakeld als de het voertuig start en gaat automatisch na een bepaalde insteltijd ook weer uit.

Aan de landzijde staan er twee tankautospuiten, een hulpverleningsvoertuig een container voertuig en enkele manschap auto’s.

In de werkplaats zijn er een tweetal automatisch oprolbare slanghaspels gemonteerd met ieder een eigen ventilator en worden gebruikt voor het afzuigen van uitlaatgassen bij het uitvoeren van klein onderhoud aan de voertuigen.

Overlander BV, sinds 1995 een belangrijke speler in de markt op het gebied van uitlaatgasafzuiging voor hulpverlening voertuigen en trots dat haar kwaliteit ook zo ver van huis wordt gewaardeerd.