terug naar referenties

Dealer Occasion Center Audi- Volkswagen-Seat-Skoda

Onlangs mochten wij een zeer mooi project opleveren waar wij toch als volledig team ontzettend trots op zijn!!

Voor een groot Dealer Occasion Center mochten wij de nieuwe werkplaats volledig inrichten.
Een bestaande opslaghal is in een paar maanden omgetoverd tot een volledige werkplaats met magazijn, spuitcabine voor spotrepair, wasplaats, poetsafdeling, bandenhotel, kantoren en kantine.

                            Overzicht inrichting Overlander Werkplaatsinrichting


Hefbruggen:

11 stuks stempelhefbruggen van de Duitse fabrikant Pitlift met een stempelafstand 2,3 meter en zwenkarmen i.v.m. het de- en monteren van de accupakketten van de auto’s.
De stempelhefbruggen zijn geplaatst in zogenaamde broekcassettes, uitgevoerd met verzinkt bovenframe met aggregaat houder en kunststof cilinderhouders.
De cassettes zijn aangebracht volgens het boorprincipe met het grote voordeel dat de bodem minimaal wordt “geroerd” wordt doordat er vooraf een kunststof buis in de grond wordt ‘gedrukt’ en daarna in de buis wordt geboord.


Werkplaatsmeubilair:

Tegen de beide wanden aan de voorkant van de werkplekken is geplaatst in totaal 48 meter werkplaats meubilair van de Italiaanse fabrikant Keen Space bestaande uit:
  • Werkbanken met schuifladen en verrijdbare gereedschap kar
    Werkbanken met uitschuifbare laden met prullenbakken, opbergkasten voor koffers en gereedschappen.
  • In totaal 5 stuks vloeistofafnameconsoles met afgiftehaspels voor motorolie, ruitenvloeistof, perslucht en elektra verdeeld over de werkplekken.
    De bediening units van de hefbruggen zijn netjes gemonteerd in de afnameconsoles.
    Bij de consoles zijn stopcontacten aangebracht voor 230 Volt en 400 Volt.
  • Aan beide zijden van de werkplaats is een opbergkast gemonteerd tussen de werkbanken welke voorzien is van een RVS gootsteen met koud/warm water d.m.v. boiler en mengkraan. 
  • Alle werkbanken en consoles zijn tegen elkaar geplaatst en de bovenzijde van de werkbanken zijn afgewerkt met energieplinten tegen de wand, hierin aangebracht 230 Volt stopcontacten en aansluitingen voor internet.
Het meubilair is zo geplaatst dat al het leidingwerk van de diverse vloeistoffen en alle elektravoorzieningen achter de werkbanken zijn weggewerkt waardoor er niets zichtbaar is.
Ook is het meubilair geplaatst op een 8 cm. verhoging en volledig met de werkvloer betegeld waardoor schoonmaken van de werkvloer enorm makkelijk is en er geen vuil, water etc. onder de werkbanken terecht kan komen.


Uitlaatgasafzuiging:

Twee railsystemen van de Italiaanse fabrikant Worky met elk een lengte van 24 meter zijn gemonteerd achter de hefbruggen en uitgevoerd met de zeer flexibele Touchless afzuigarmen.
Zo kunnen alle uitlaten worden bereikt of deze nu volledig weggewerkt zijn in de achterbumper of gewoon onder carrosserie uitsteken. Elke monteur heeft een eigen afstandsbediening zodat de ventilatoren op de werkplekken kunnen worden bedient.

Restylen:

Voor het restylen of uitdeuken zonder spuiten van auto’s wordt er gewerkt met een Herkules carrosseriehefbrug van het type HLS3213DUO-11. De hefbrug heeft rijbanen met een hefvermogen van 3.500 kg. zodat de auto op de wielen geheven kan worden en de auto’s kunnen tevens geheven worden met het geïntegreerde wielvrij hefsysteem d.m.v. zwenkarmen.


Spotrepair:

In de cabine voor Spotrepair zijn geplaatst twee stuks Herkules carrosseriehefbruggen van het type HLS1200DUO-11.
Net als het type HLS3213DUO-11 echter met een hefvermogen van 2.500 kg.
De cabine is tevens voorzien van lucht- en elektrahaspels.


Poetsafdeling:

Op de poetsafdeling is ruimte voor tenminste acht personenauto’s en bedrijfsbussen. Op deze afdeling worden alle occasions geheel verkoop klaar gemaakt.
Door middel van lucht- en elektrahaspels worden de werkzaamheden uitgevoerd.

In het gehele project zijn er honderden en honderden meters leiding verwerkt voor de diverse vloeistoffen en perslucht en alles is volledig weggewerkt zodat er in de werkplaats geen enkele meter leidingwerk te zien is.

Benieuwd? Nieuwsgierig? Bent u ook toe aan zo’n hypermoderne werkplaats waar aan alles is gedacht, neemt u dan contact op met ons verkoopteam.

Zij staan voor u klaar en showen u graag de mogelijkheden!!

Photo credits: Jamy Brünings Fotografie