terug naar referenties

ROC A12 / Technova College

ROC A12 te Ede is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo-opleidingen. In 2017 is men gestart met de nieuwbouw van de locatie Bovenbuurtweg te Ede, deze locatie is getransformeerd tot een modern en transparant gebouw met een innovatieve werkplaats en heet vanaf heden het Technova College.

Nadat de leerlingen vanaf 2016 in een tijdelijke huisvesting hun opleiding hebben genoten gaat men nu het nieuwe schooljaar van start in het nieuwe onderkomen.

ROC A12 is al enkele jaren een zeer gewaardeerde opdrachtgever van Overlander Werkplaatsinrichting en na de verhuizing van de volledige werkplaats naar de tijdelijke huisvesting in 2016 was het nu de beurt om alle apparatuur te verhuizen naar de nieuwe innovatieve werkplaats. Een nieuwe werkplaats betekent ook meer werkruimte en zo werd de lijst met bestaande apparatuur uitgebreid met een Ravaglioli 2-koloms hefbrug.

Een strakke planning en door de geweldige inzet van de monteurs werd er in een kort tijdsbestek alle apparatuur en hefbruggen verhuist en werd er een installatie voor het afvoeren van uitlaatgassen nieuw aangelegd.
Zelfs de 8 personenauto’s (zonder kenteken) die gebruikt worden in de werkplaats door de leerlingen zijn snel vakkundig verhuisd door de inzet van de auto-ambulance! 

Ravaglioli 2-kolomshefbrug type 305C2

Met drempel
Technische gegevens:
Hefvermogen : 2.700 kg.
Hefhoogte : 2.050 mm.
Opnamehoogte : 100 - 140 mm. verstelbaar
Drempelhoogte : 50 mm.
Breedte tussen kolommen : 2.500 mm.
Korte draagarmen : 555 – 820 mm.
Lange draagarmen : 810 – 1.200 mm.
Aansluitwaarde : 400 V. 3 ph. 3 Kw.
Kleur : Blauw Ral 5015 / Grijs Ral 7040
Art.nr. 650078
                           

Technova College over het nieuwe pand:
Modern onderwijs verdient een creatief en technisch hoogwaardig pand. Met  moderne technieken wordt een nieuwe school neergezet. Binnen de muren van dit gebouw zal modern techniekonderwijs gericht op kiezen, leren en werken, een vaste plaats krijgen. Er is ruimte voor innovatie in samenwerking met het bedrijfsleven. Kortom: een broedplaats voor ontwikkelingen in de techniek.

Wij bedanken alle medewerkers van het Technova College voor deze mooie opdracht en wensen hen en de aanstormende talenten veel leerplezier in de nieuwe werkplaats!